skip to Main Content

MVO HR

Onze diensten

Personeel nodig?

Werk uitbesteden?

Re-integratietrajecten (2e Spoor)

Is uw medewerker al langere tijd ziek en heeft u binnen uw bedrijf geen geschikte re-integratieplek? In dat geval kan SOWECO een passende oplossing bieden.

Uw medewerker op de juiste plek
Is uw medewerker voor langere tijd ziek? Als werkgever doet u er alles aan om hem of haar weer volledig aan de slag te krijgen. In de eigen functie of in een andere functie, die voor de re-integratie beter geschikt is. Helaas is het niet altijd mogelijk een passende oplossing binnen uw eigen bedrijf te vinden. Vooral in kleinere en/of sterk gespecialiseerde bedrijven is het vaak moeilijk om geschikt (alternatief) werk aan te bieden. U moet dan op zoek naar een passende re-integratieplek buiten uw organisatie (tweede spoor). SOWECO heeft hiervoor in verschillende disciplines vrijwel per direct werkplekken beschikbaar.

Snel starten met re-integreren
Dankzij de altijd beschikbare werkplekken bij SOWECO, kan uw medewerker direct beginnen aan zijn of haar re-integratie. Zo behoudt hij of zij het arbeidsritme en wordt er meteen voldaan aan de inspanningsplicht die de Wet Verbetering Poortwachter aan u stelt. Daarmee voorkomt u een sanctie van UWV, die anders op kan lopen tot een compleet jaarsalaris.

Oplossing op maat
Zoekt u alleen een passende re-integratieplek voor uw medewerker of wilt liever het gehele re-integratieproces uit handen geven? Ook in dat geval kunt u bij ons terecht, want SOWECO heeft contracten afgesloten met gespecialiseerde dienstverleners. Binnen deze samenwerking kunnen wij u volledig ontzorgen in uw verplichtingen binnen de Wet Verbetering Poortwachter. Uw medewerker krijgt een re-integratie op maat en u als werkgever sluit elk risico op een sanctie uit.

Back To Top