skip to Main Content

MVO HR

Onze diensten

Personeel nodig?

Werk uitbesteden?

Opening Tentoonstelling 50 Jaar SOWECO In Twenterand

Opening tentoonstelling 50 jaar SOWECO in Twenterand

Er is in Overijssel fantastische aandacht besteed aan de opening van de “reizende tentoonstelling, SOWECO 50 jaar” in de gemeente Twenterand.

Artikel in de Tubantia:

VRIEZENVEEN – Kleurrijke panelen met foto’s en verhalen van achttien Soweco-medewerkers vormen de tentoonstelling ‘50 jaar Soweco’. De expositie werd gisteren geopend en doet zes locaties aan.

Bianca Lucas 03-04-19

Jaren schaamde ik me ervoor dat ik bij Soweco werkte”, vertelde Sander Meijer (30), een van de achttien geportretteerden in de expositie. „Maar nu, na elf jaar niet meer. Je hoeft je niet te schamen voor wie je bent en wat je doet. Ik kon moeilijk leren en zonder diploma’s is het lastig om werk te vinden”, legde de medewerker in de groenvoorziening uit. „Via school kwam ik bij Soweco. Als ik zie hoe ver ik ben gekomen, in mijn eigen tempo en op mijn eigen manier, ben ik trots. Je kunt veel bereiken zolang je maar je best doet. Daarom werk ik mee aan deze tentoonstelling.”

Talenten
„Denken aan wat we kunnen in plaats van wat we niet kunnen, biedt enorm veel mogelijkheden”, zei Reinier van Broekhoven, algemeen directeur van Soweco in zijn welkomstwoord. ,,Iedereen heeft talenten. En die worden gewaardeerd in het bedrijfsleven. Daarnaast maakt werken op een goede plek mensen gelukkig en blij. Als sociale werkvoorzieningsorganisatie zoeken wij doorlopend naar de juiste werkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. En dat al vijftig jaar.” Vervolgens vertelde Van Broekhuizen over de historie van Soweco, het transformatieproces van productiebedrijf naar professionele dienstverlener en het gouden jubileum nu.

Dat jubileum wordt gemarkeerd met de gistermiddag geopende tentoonstelling ‘50 jaar Soweco’. Panelen in de huiskleuren van Soweco tonen foto’s en verhalen van achttien medewerkers. „Vijftig jaar is ontzettend lang”, sprak Martha Abbema, wethouder van Twenterand, de aanwezigen toe. „Het imago van zakjes wassen en wasknijpers maken is inmiddels allang achterhaald. Er is zoveel te doen in allerlei soorten bedrijven. Eén ding is wel duidelijk: de ontwikkeling binnen Soweco is blijvend. Evenals de samenwerking met de gemeente Twenterand. Wij hebben elkaar nodig.”

Jubileum
Terwijl de wethouder sprak, maakten de Soweco-medewerkers Maja en Willy zich op voor de onthulling van de expo. Zij vieren met vijftig dienstjaren tevens hún jubileum dit jaar en mochten het doek van de panelen trekken. „Mooi,” vindt Maja (65). „Volgend jaar moet ik met pensioen maar dat wil ik niet. Ik werk liever door tot ik niet meer kan. Ik maak ringen voor schroeven die op platen komen. Mijn werk is heel leuk. En deze is ook leuk.” Glunderend toonde ze haar foto van het paneel die ze ingelijst cadeau kreeg. „Die hang ik gelijk op in huis.”

De expositie is tot en met 10 mei te zien in het gemeentehuis in Vriezenveen. Daarna reist de tentoonstelling door naar vijf andere gemeentehuizen binnen het werkgebied van Soweco. Eind oktober komt die reis ten einde.

Back To Top